Maddenin Ardýndaki Sýr Çözüm Kuran Ahlaký Darwinizm'in Karanlýk Yüzü
Evrim Teorisinin Bilimsel Çöküþü Ýman Delilleri Harun Yahya'nýn Eserleri Tüm Dünyada

DARWINÝZM'Ý YALANLAYAN HORMONLAR

Siz hiç farkýnda olmadýðýnýz halde, vücudunuzda her an binlerce emir gider gelir ve yaþamýnýzý en uygun ve en kolay hale getirir.

Örneðin, heyecanlandýðýnýzda veya korktuðunuzda, sinir hücreleriniz derhal sinyal sistemini uyarýr ve büyük bir hýzla ve yolunu þaþmadan hedefe ulaþarak böbreküstü bezlerinizi hareketlendirir. Mesajý alan böbrek üstü bezleri adrenalin hormonu salgýlar. Adrenalin hormonu ise kana karýþarak, neredeyse bütün vücudu alarma geçirir. Sindirim organlarýnýn hareketlerini engeller ve sindirme sürecini durdurur. Böylece sindirime katýlmayan önemli miktarda kan, kaslarý beslemek üzere boþta kalmýþ olur. Ayný zamanda kalbin ritmi hýzlanýr, kan basýncý artar. Akciðerlerin bronþlarý geniþleyip, oksijen giriþini ve kanýn oksijenle beslenmesini hýzlandýrýr. Kandaki þeker miktarý artar. Bu da kaslara fazladan enerji saðlar. Nihayet gözbebekleri geniþler ve gözlerin ýþýk uyarýmlarýna karþý duyarlýlýðý artar. Bütün bu etkiler biraraya geldiðinde ise, bir insan ister kaçma, ister savunma, isterse de saldýrma durumuna geçmek üzere olsun, her durumda büyük bir performans göstermeye hazýr duruma gelir.

Sinir hücreleri, cansýz ve bilinçsiz atomlardan oluþan yapýlardýr. Ancak bu atomlar, vücudun ihtiyaç duyduðu durumlarý hemen anlayarak, vücudun ilgili yerine derhal mesaj gönderirler. Mesajý alan yer de ayný þekilde cansýz atomlarýn birleþmesinden meydana gelmiþtir. Buna raðmen kendisine gelen mesajý hemen anlar ve harekete geçerek gerekli hormonu üretir. Bu hormon ise, son derece þuurlu bir þekilde ve üretiliþ amacýný gayet iyi bilerek tüm vücudu dolaþýr ve ilgili organlarý alarma geçirir.

Bu kadar þuurlu, planlý, organize ve amaca yönelik bir sistemin tesadüfen oluþtuðunu düþünmek akla, mantýða ve saðduyuya yüz çevirmektir. Darwinistler, tüm bu sistemlerin ve organlarýn tesadüfen oluþtuðunu iddia ederek, çocuklarýn dahi gülecekleri bir duruma düþmektedirler.

Nitekim, yaklaşık 60 yaşına kadar evrimi savunan ve ateist bir felsefeci olan, ancak daha sonra gerçekleri gören Malcolm Muggeridge evrim teorisinin yakın gelecekte düşeceği durumu şöyle açıklamaktadır:

"Ben kendim, evrim teorisinin, özellikle uygulandýðý alanlarda, geleceðin tarih kitaplarýndaki en büyük espri malzemelerinden biri olacaðýna ikna oldum. Gelecek kuþak, bu kadar çürük ve belirsiz bir hipotezin inanýlmaz bir saflýkla kabul edilmesini hayretle karþýlayacaktýr." (Malcolm Muggeridge, The End of Christendom, Grand Rapids: Eerdmans, 1980, s; 43)